Frankenstein tale(s) · πρόσκληση λογοτεχνική

Frankestein Tale(s)…..

Η ιστορία ξεκινά πολύ παλιά. Ενα βροχερό και μουντό  βράδυ το καλοκαίρι του 1816. Σε μια έπαυλη στην Ελβετία τρεις φίλοι, ανήμποροι να απολαύσουν την υπαίθρια βόλτα τους λόγω καιρού, διασκεδάζουν διαβάζοντας βιβλία με φαντάσματα και πλάθοντας ανατριχιαστικές ιστορίες.

Κι ύστερα ήρθε το στοίχημα: »Ας γράψουμε ο καθένας μας από μια ιστορία με φαντάσματα.» Τάδε έφη… ο λόρδος Βύρωνας. Ω ναι στους φίλους του, την Mαίρη Σέλλεϋ και τον ποιητή και σύντροφό της Πέρσυ Σέλλεϋ.

Κάπως έτσι άρχισε να παίρνει σάρκα κι οστά ο  περίφημος Φράνκενστάιν, η γοτθική νουβέλα τρόμου της Μαίρη Σέλλεϋ. Η ιστορία λίγο έως πολύ είναι γνωστή. Ο εμμονικός αγώνας ενός φοιτητή ιατρικής, του Βίκτορ Φράνκενστάιν να δώσει ζωή στην άψυχη ύλη με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν αυτό σήμαινε να συλλέγει μέλη από διαφορετικά πτώματα δημιουργώντας έτσι ένα μεγαλόσωμο τέρας που άγνωστο πως, κατάφερε να του δώσει ζωή. Σύντομα όμως αρχίζει ένα ανελέητο κυνηγητό καθώς ο Βίκτορ αντιλαμβάνεται το λάθος του και πως δεν μπορεί να ελέγξει το τέρας που δημιούργησε, το οποίο στο πέρασμά του σκορπά μόνο θάνατο…

Αξίζει να διαβάσετε και το βιβλίο αλλά είμαι σίγουρη αρκετοί θα έχετε δει σχετικές ταινίες και σειρές που κατά καιρούς βγαίνουν.

Πολύ εσφαλμένα έχει περάσει από τότε, ότι το όνομα του τέρατος που δημιουργήθηκε είναι Φράνκενστάιν, ενώ ουσιαστικά το όνομα ανήκει στον φοιτητή ιατρικής κι ανατομίας ενώ το δημιούργημά του αναφέρεται ως τέρας.

Κι αφού τέλειωσα με τον πρόλογο για να ξέρουμε όλοι περίπου για τι μιλάμε, έρχομαι στο θέμα μας!!

FRANKENSTEIN TALE(S) κυρίες και κύριοι! Αυτό είναι το παιχνίδι μας! Και λέω μας, γιατί σας ζητώ σαν άλλος Φράνκενστάιν να φτιάξουμε μαζί μια ιστορία η οποία θα πηγαίνει από blog σε blog μέχρι να φτάσει στο τέλος της,το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν θα ξέρουμε πιο θα είναι!

Κι εξηγώ: καταρχήν αυτή η ιδέα δεν είναι δική μου!! Μην πάρω τζάμπα τα εύσημα!! Κυκλοφορεί πολύ σαν παιχνίδι σε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Πρόπερσυ το καλοκαίρι είχα την χαρά να το παίξω κι εγώ με τους συμμαθητές μου στο ΕΚΕΒΙ (πριν το κλείσει ο φίλτατος) στο σεμινάριο Πεζού λόγου με τον Χρήστο Χρυσόπουλο. Συμμετείχαμε περίπου 15 άτομα και στέλναμε mail μεταξύ μας των 2-3 σελίδων. Αυτό μας πήρε περίπου 2 μήνες κι αν κι ήταν δύσκολο στην εφαρμογή του, παρόλα αυτά είχε πολύ ενδιαφέρον.

Η ιδέα εδώ είναι η εξής: Κάνοντας εγώ την αρχή (πολύ δημοκρατικά!) κι αναλόγως με τη σειρά που θα αφήνετε τα σχόλιά σας σε αυτή την ανάρτηση, να γράψουμε μια ιστορία ενιαία, γράφοντας ο καθένας μας απο 1 εως 2 παραγράφους με τη σειρά. Δηλαδή ο καθένας θα συνεχίζει την ιστορία από εκεί που την τελειώνει ο άλλος, δημιουργώντας έτσι από διαφορετικούς ανθρώπους (σαν άλλοι Φράνκενστάιν) το δικό μας συγγραφικό »τερατάκι».

Για να γίνει αυτό σωστά χρειαζόμαστε συμμετοχή, υπομονή, έμπνευση και πειθαρχία!

ΚΑΝΟΝΕΣ:

  • Αφήνουμε εδώ σχόλιο μόνο όσοι θέλουμε να συμμετέχουμε.
  • Η σειρά που θα προχωράει η ιστορία θα είναι η σειρά που θα αφήνετε τα σχόλιά σας. Ο τελευταίος που θα αφήσει σχόλιο θα γράψει και το τέλος της ιστορίας μας.
  • Η ιστορία μας μπορεί να αρχίσει θρίλερ πχ και να εξελιχθεί ρομάντζο καταλήγοντας σε επιστημονική φαντασία ή οτιδήποτε ανάλογα τη φαντασία αυτού που  γράφει κάθε φορά.
  • Έχετε το δικαίωμα να σκοτώσετε, να παντρέψετε, να χωρίσετε τον κεντρικό ή κεντρικούς ήρωες αλλά δεν μπορείτε πχ να γράφουνε οι άλλοι πριν από σας οτι είναι γυναίκα και εσείς να ξεχαστείτε και να πείτε οτι ήταν άνδρας , τουλάχιστον όχι χωρίς να το αιτιολογήσετε. Θέλουμε η ιστορία να έχει συνοχή.
  • Ο καθένας που θα έρχεται η σειρά του να συνεχίσει την ιστορία θα το κάνει στο blog του αφού έχει επισυνάψει την ιστορία όπως έχει μέχρι εκείνη τη στιγμή που την παίρνει, και θα έχει στη διάθεσή του 3 μέρες να σκεφτεί και να γράψει πως θα εξελιχθεί η ιστορία.
  • Καλό είναι να γράφει ο καθένας μας έως 2 παραγράφους (περίπου 250 λέξεις).
  • Μέχρι και Παρασκεύη 31 Γενάρη θα μπορείτε να αφήσετε σχόλια σε αυτή την ανάρτηση. Μετά τα σχόλια κλείνουν και Σάββατο 1 Φλεβάρη κάνω ανάρτηση την αρχή της ιστορίας μας και ο Θεός βοηθός!!!!!! 🙂 Ο καθένας μετά με τη σειρά του θα παίρνει την ιστορία μας και θα την εξελίσσει μέχρι να φτάσει στον τελευταίο που θα την κλείσει.

Ξανατονίζω οτι εκτός απο έμπνευση χρειαζόμαστε και πειθαρχία στο χρόνο και στις λέξεις από όλους!!

Αυτή η ιστορία είναι όλων μας και πιστεύω είναι μεγάλη πρόκληση να γράψουμε αρκετοί και διαφορετικοί άνθρωποι μια ιστορία σαν ένας.

Ανυπομονώ να δω την πορεία και το τέλος της!! Ειλικρινά!! Οποιαδήποτε απορία τα χουμε πει ότι διανυκτερεύω κι επίσης ότι όποιος μα όποιος θέλει ( αφού τελειώσει αυτό το Frankestein tale(s) ) μπορεί να αρχίσει καινούριο!! Δεν το χω πάρει εργολαβία babies!!!!!

Φιλάκια πολλά σε όλους κι εύχομαι να σας αρέσει και να περάσουμε όμορφα!!!!♥

28 σκέψεις σχετικά με το “Frankestein Tale(s)…..

  1. H ιδέα σου μου άρεσε πάρα πολύ…
    Βάλε με στη λίστα κι εμένα… κάπου στο κέντρο….
    Πιστεύω πως θα τα καταφέρω κι ας μην έχω αγάπη στα τέρατα….
    Φιλάκια

    Μου αρέσει!

  2. Πολύ μου αρέσει η ιδέα σου Μαριλένα μου!
    Βάλε με και εμένα στην λίστα!

    Α και μη ξεχάσω, σου ανταπέδωσα το βραβείο! 🙂 http://apopsitexnis.blogspot.gr/2014/01/liebster-award.html
    Θα χαρώ εάν θες να απαντήσεις και τις δικές μου ερώτησεις έστω και σαν σχόλιο σε εμένα 🙂
    Πολλά φιλιά!

    Μου αρέσει!

    1. Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου Μαρία μου!! Καλέ γιατί να με απογοητεύσεις;;; Σίγουρο είναι δύσκολο εγχείρημα γιατί ήμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι και θα την πάμε και θα την φέρουμε την ιστορία αλλά είναι μια πολύ δημιουργική πρόκληση πιστεύω!!!
      Σε φιλώ γλυκά!!!! 🙂

      Μου αρέσει!

  3. Μαριλένα μου καλησπέρα!! Πολύ μου αρέσει η δημιουργική διάθεση που υπάρχει στην γειτονιά μας!! Μπράβο σου για την πρωτοβουλία!! Αυτή την ιδέα την γνωρίζω αλλά επειδή δεν είμαι έμπειρη δεν συμμετείχα ποτέ.. Τώρα λέω να δοκιμάσω τις ικανότητές μου! Οπότε είμαι μέσα..! :))
    Φιλάκιααα!!

    Μου αρέσει!

    1. Καλησπέρα Κατερινάκι μου!! Σε ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου!! Ευτυχώς καλό είναι να χουμε ακόμα διάθεση για δημιουργία!! Να παρασέρνουμε ο ένας τον άλλον όσο μπορούμε!!! Τι να μας πει κι η εμπειρία μπροστά στο κέφι, στην έμπνευση και τη δουλειά??
      Φιλάκια πολλά κοπέλα μου και καλό σου βράδυ!!! 🙂

      Μου αρέσει!

  4. Πολύ μου αρέσει το κόνσεπτ. Μπράβο σου για την πρωτοβουλία Μαριλένα μας!
    Να πάρω κι εγώ ένα χαρτάκι και να περιμένω τη σειρά μου;
    Με μεγάλη μου ευχαρίστηση, θα ήθελα να συμμετέχω 🙂

    Μου αρέσει!

  5. Τρομάζω η ξανθιά, αλλά ως..ξανθιά, λέω να το ρισκάρω! Μπας και ξέρω τι με περιμένει;;; Μέσα λοιπόν και βοήθεια μας!! Αχαχα! Φιλιά πολλά τρελοσυμπεθερόνιμουμιαλέξη!!!!

    Μου αρέσει!

    1. Χεχεχε!! Μην φοβού πετροξανθούλα!!! 🙂 Ολα καλά θα πάνε κι ότι προκύψει από δίπλα θα μαι κι εγώ!! Εξάλλου ουδείς άσφαλτος!! Το πε κι η Αντζελα!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την συμμετοχή!!! Καλό βράδυ να χεις καλό μου!!
      Σε φιλώ!!!

      Μου αρέσει!

  6. Χεχεεεεε!! Το βρίσκω φοβερά ενδιαφέρον και διασκεδαστικό!! Θα με υπολογίζεις κι εμένα;
    Και εντελώς δημοκρατικά στο λέω… ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ τι αρχή θα κάνεις!!! 😀 😀 😀
    Άντε, καλή μας επιτυχία και ο Θεός βοηθός…
    (αυτό το ότι μπορούμε ακόμη και να σκοτώσουμε τον κεντρικό ήρωα, πολύ μου άρεσε, μουαχαχαχα! Να τον αναστήσουμε, μπορούμε; Ρεαλισμός ή sci-fi? Ιδού η απορία…)
    Φιλάκια!

    Μου αρέσει!

    1. Φυσικά Ελλη μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου!! Έχω σκεφτεί πολύ την αρχή αλλά πάντα μπορεί ο οποισδήποτε να την γυρίσει τούμπα!! Χαχαχα!! 🙂 Η νεκρανάσταση του ήρωα!! Θα το ζήσουμε κι αυτό κι άλλα!!!
      Φιλάκια πολλά γλυκειά μου και καλή βδομάδα να χεις!!

      Μου αρέσει!

  7. Έλα ένα χαρτάκι στη μις άιρις! όπου γάμος και γιορτή μέσα η τρελή! :)))
    Κι ο θεός βοηθός!
    Ελπίζω να μην το…. μετανιώσεις ! αχαχα!
    Φιλούρες αγαπημένη μου ♥

    Μου αρέσει!

    1. Χαχαχα!!! Στην αναμονή κι η πριγκιπέσσα μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου!!
      Δεν μετανιώνω δεν μετανιώνω!!!! 🙂
      Φιλάκια πολλά καλό μου και καλή βδομάδα να χεις!!! ♥

      Μου αρέσει!

    1. Ναι ναι πινελίτσα μου ο καθένας θα συνεχίζει την ιστορία στον δικό του χώρο!! Μόλις κλείσουν τα σχόλια την Παρασκεύη θα σας ενημερώσω το Σάββατο 1 Φλεβάρη για τη σειρά!! Ε και φυσικά θα μιλάμε και με mail!!! 🙂

      Μου αρέσει!

  8. H ιδέα σου Μαριλένα μου είναι καταπληκτική. Μετά από περίσκεψη αποφάσισα να λάβω κι εγώ μέρος αν και έχω να γράψω από τότε που παρέδιδα εργασίες στο ΕΑΠ.
    Έχω εμπιστοσύνη όμως σένα και στο γεγονός ότι όλα θα τα διογρανώσεις τέλεια.
    Ελπίζω να μην απογοητεύσει το δικό μου «μέρος» της ιστορίας…

    Μου αρέσει!

    1. Καλημέρα Αννα μου! Σε ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου και για την εμπιστοσύνη!! 🙂 Θα είμαι δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε πολύ διακριτικά οπότε μην αγχώνεσαι για τίποτα!! Και να σαι σίγουρη πως δεν θα υπάρξουν απογοητεύσεις παρά μόνο ενδιαφέροντα κι ιδιαίτερα κείμενα!!
      Σε φιλώ κοπέλα μου!! 🙂

      Μου αρέσει!

  9. Κούκλα την βρήκα την ιδέα σου Μαριλενάκι!Επιτέλους θα ικανοποιήσουμε και την δίψα του συγγραφέως,βεβαίως βεβαίως,που έχουμε μέσα μας 😛 Αν δεν βάλω τον Φράνκι στον κήπο μου,γιατί θέλω να τον κρατήσω λουλουδιασμένο,αλλά στο άλλο μου μπλογκάκι λες να πειράζει?
    Φιλιά και καλημέρες!

    Μου αρέσει!

    1. 🙂 Καλημέρα Μιράντα μου!! Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου κι εύχομαι και να ικανοποιηθεί η δίψα αλλά και να διψάσεις και για συνέχεια!!! 😉
      Φυσικά και μπορεί να παίξει και στο άλλο σου blog ο Φράνκυ!! Δεν το ξερα κιόλας ότι έχεις κι άλλο οπότε σίγουρα ναι!!!
      Σε φιλώ γλυκά καλό μου!!!

      Μου αρέσει!

  10. καλημερα! υπεροχη ιδεα!
    εχω συμμετασχει καπου παρομοια στο παρελθον!
    με μεγαλη μου χαρα θα λαβω μερος και εδω!
    αντε και καλη μας αρχη!
    χαχαχα

    φιλακια πολλα!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.