πρόσκληση λογοτεχνική · περιοδικό Bibliotheque · φωτογραφίες · ολιγόλεκτα

Περί Ολιγόλεκτων #1

 

Έληξε χθες ένα καινούριος διαγωνισμός γραφής που σκαρφίστηκε η Μαρία Νι! Τίτλος του Ολιγόλεκτα, εμπνευσμένος από μια παλαιότερη πρόταση του διαδικτυακού περιοδικού Bibliotheque!!

Η Μαρία Νι μας ζήτησε έως δύο ολιγόλεκτα των 25 λέξεων παρακαλώ!! Κίνητρο για να εμπνευστούμε κάθε φορά μια φωτογραφία που θα μας δίνει η ίδια!

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλα τα ολιγόλεκτα που μαζεύτηκαν καθώς και το ολιγόλεκτο που διακρίθηκε επάξια!! Συγχαρητήρια πολλά πολλά στην νικήτρια μα και σε όλους για την έμπνευσή τους!! Προσωπικά επειδή λατρεύω την μικρή φόρμα γραφής μου ήταν δύσκολο πιο να πρωτοψηφίσω!! Ήταν πολύ λαχταριστές αυτές οι μπουκίτσες!! Μπράβο!!

Εγώ συμμετείχα με δυο σούπερ μίνι ολιγόλεκτα των 2 και 6 λέξεων!! Σαν λεζάντες ας πούμε:

  1. Κάτοψη εγκεφάλου
  2. Κι αν είμαι σύννεφο με ρίζες;

Ευχαριστώ πολύ πολύ το Μαράκι για την φιλοξενία και την άψογη οργάνωση και φυσικά όλους τους φίλους που διάβασαν και με τίμησαν με την ψήφο τους!

34 σκέψεις σχετικά με το “Περί Ολιγόλεκτων #1

  1. Τα διάβασα όλα, αλλά επέλεξα να αφήσω την ψήφο για αργότερα και τελικά την πάτησα: δεν πρόλαβα να ψηφίσω!
    Η «κάτοψη εγκεφάλου» μου άρεσε φοβερά – μόνο δυο λέξεις αντί για 25 και όμως με κόλλησαν! Αυτό θα ψήφιζα πρώτο… και δεύτερο θα ψήφιζα το «σύννεφο με ρίζες». Δύο στα δύο, δηλαδή! (μπορείς τώρα να με βαρέσεις που δεν πρόλαβα να ψηφίσω… και θα’χεις κάθε δικαίωμα, χαχα!!)
    Πολύ μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι, στο έχω ξαναπεί!!
    Φιλιά πολλά!

    Μου αρέσει!

  2. Άνετα θα μπορούσα να τα είχα ψηφίσει και τα δυο! (ψήφισα μόνο το ένα) Δεν πειράζει, τα ψηφίζω τώρα! 🙂 Φιλιά πολλά γλυκοσυμπεθερόνιμου και να είσαι πάντα έτσι πρωτοπόρα! 🙂

    Μου αρέσει!

  3. Ούτε πρόλαβα να τα διαβάσω Μαριλένα μου με τον ιό μου !!1 Δύο λέξεις μόνο !!!και 6 το δεύτερο με πλήρες νόημα!!! Αχ τι μυαλουδάκι είναι αυτό κοριτσάκι μου !!!!
    Σε φιλώ πολύ γλυκά

    Μου αρέσει!

  4. Το σύννεφο με ρίζες με βασάνισε πολύ…το λάτρεψα!
    Δεν το ψήφισα τελικά, αλλά ήταν στα αγαπημένα μου…και η κάτοψη εγκεφάλου όμως εξαιρετική σύλληψη!
    Συγχαρητήρια και για τα δυο!!
    Φιλιά πολλά!!

    Μου αρέσει!

  5. Είναι πολύ όμορφα αυτά τα ολιγόλεκτα.
    Με λίγες λέξεις να μπορείς να πεις τόσα πράγματα.
    Μπράβο σου Μαριλενάκι και μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν!
    Πολλά φιλιά την καλημέρα μου!

    Μου αρέσει!

  6. Μαριλένα μου και τα δύο ολιγόλεκτα φανταστικά! Κάτοψη εγκεφάλου! και το άλλο Σύννεφο με ρίζες.
    Από πολύ προχωρημένη άποψη είδες την φωτογραφία. Μπράβο!
    Φιλιά!

    Μου αρέσει!

  7. Και τα δυο τα λάτρεψα! Και τα δυο μου ταίριαξαν με την εικόνα καταπληκτικά! Αλλά το πρώτο εντελώς απρόσμενο! Όσο προχωράς, μειώνεις τις λέξεις! Στα Συμπόσια γράφεις χαϊκού και στα ολιγόλεκτα τίτλους! Άντε με το καλό και μια λέξη μόνο!!!!
    Πολλά, πάρα πολλά φιλιά!

    Μου αρέσει!

  8. Μαριλενάκι μου τι υπέροχα και δυναμικά που είναι τα ολιγολεκτα σου! Ειδικα το δευτερο. Συγχαρητηρια σε ολους! Με εντυπωσιασες παρα πολυ! Φιλακια πολλα γλυκια μου!

    Θα ηθελα μια ερωτηση να κανω. Καταρχας το καλοκαιρινο μπλοκ ειναι υπεροχο! Επανω στον τιτλο του μπλοκ γραφεις ενα υπεροχο αποφθεγμα. Το Σιωπωντας εγινα ολο γλωσσα. Θελω να το βαλω στο φεισμπουκ μου, ειναι υπεροχο και με εκφραζει αυτη τη στιγμη. Να το βαλω ως Ν. Π ή ολοκληρωμενο το ονομα; Θα μου το πεις;

    Φιλακια πολλα! ❤

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε