σκέψεις · δωράκια

Καλωσορίσματα-Αποχαιρετισμοί…

bdae5c1fa66e3cfab1917efd05675130

 

Πόσο ελάχιστα βήματα δεν απέχει ένα καλώς όρισες με έναν αποχαιρετισμό; Και πάλι, τι σημασία έχει αν απέχει βήματα του ενός μήνα, πέντε μηνών ή δέκα χρόνων; Κάποιοι δίνουν περισσότερη σημασία στην διάρκεια της στιγμής κι άλλοι στην έντασή της. Μην ψάχνεις, δεν υπάρχει ποιο είναι το σωστό. Δεν υπάρχει σωστό. Η διάρκεια ή η ένταση.. Αυτά είναι χαζομάρες και να χαμε να λέγαμε!! Σωστό είναι αυτό που νιώθεις εκείνη την ώρα. Στεγανά, ταμπέλες, καλούπια έχουν μεγαλύτερη αξία για μένα όταν απορρίπτονται, όταν παραγκωνίζονται!!

Πόσο υπέροχη σκέψη είχε η αγαπημένη μου Αλεξάνδρα όταν πριν λίγο καιρό μας πληροφόρησε ότι ετοιμάζει για δεύτερη συνεχόμενη Ανοιξη, τους κύκλους της!! Μια μυστική ανταλλαγή μεταξύ εμάς των bloggers με θέμα το καλωσόρισμα!!

σε υποδέχομαι, σε αποδέχομαι, σε καλοδέχομαι. Στο σπίτι μου, στην καρδιά μου, στα όνειρά μου. Εσένα, τον ξένο, τον άγνωστο, το φτωχό, τον πληγωμένο. Και σου προσφέρω, σου εύχομαι, σου στέκομαι. Σε καλοδέχομαι στα άδυτα της ψυχής μου, εσένα, που είσαι ο δικός μου άνθρωπος. Σε υποδέχομαι ξανά στο σπίτι μου, εσένα, που μαλώσαμε. Σε αποδέχομαι, εσένα, που μοιάζεις λίγο περίεργος, αλλά μπορεί να γίνουμε φίλοι.

sping

 
Αυτά τα υπέροχα έγραφε η Αλεξάνδρα μας και σπεύσαμε να καλοσωριστούμε μεταξύ μας!! Κάποιοι για πρώτη φορά, εκ νέου, κάποιοι να ξαναγνωριστούμε και πάλι!! Που να ξερα όταν ετοίμαζα το δωράκι μου για το μυστικό μου ταίρι, (σσσσ δεν θα σας το δείξω εγώ καλέ!!) ότι θα ετοίμαζα ταυτόχρονα κι άλλα δωράκια. Δωράκια αποχαιρετισμού..
Κάπως έτσι πέρασαν οι μέρες της Μεγαλοβδομάδας. Λίγο σχιζοφρενικά τολμώ να πω καθώς η χαρμολύπη είχε απίστευτες εναλλαγές μέσα μου. Να χεις στα χέρια σου την πρώτη ύλη, ουδέτερα υλικά, απρόσωπα και λίγο πιο κει να χεις τα σύνεργά σου, τις χαρτοπετσέτες, τις κόλλες, τα πινέλα σου και να ξέρεις ότι μετά την μεταμόρφωση οι δημιουργίες πια δεν θα ναι ουδέτερες, δεν θα ναι απρόσωπες.. Θα έχουν κάτι από την σκέψη σου, από την καρδιά σου, από την εκτίμησή σου, από την ψυχούλα σου πως το λένε ρε παιδί μου!!  Και κάτι από τον παραλήπτη τους!! Γιατί εκείνον είχες στο μυαλό όταν δημιουργούσες το δωράκι που θα τον καλωσόριζε ξανά στον κόσμο σου!! Εκείνον είχες στο μυαλό όταν θα τον αποχαιρετούσες από την κοινή σας καθημερινότητα στη δουλειά, κι ας ήταν για πέντε μήνες. Κι από την μια να χαίρεσαι και να καμαρώνεις και να λαχταράς να αρέσει το δωράκι σου κι από την άλλη να τρέχουν οι μύξες ( αμ τι νόμιζες, μόνο δάκρυα τρέχουν;;;) και να ξέρεις πόσο εκτιμάς και σε εκτιμούν αλλά το καθημερινό καλωσόρισμα φτάνει στο τέλος!!
974d8df419fa27f51777f0ce4a6d15f1
Και κάπως έτσι το καλωσόρισες και το αντίο, τόσο εξίσου δυνατές κι αντικρουόμενες δυνάμεις, ήρθαν κι οι δυο ταυτόχρονα και φώλιασαν μέσα μου για μέρες και δεν θα μπορούσαν να μην φωλιάσουν και μέσα στα δώρα μου και τελικά αυτό που συνειδητοποιώ είναι πως εκείνο που ενώνει και τις δυο αυτές δυνάμεις, είναι η αγάπη.Οταν προσφέρεις κάτι από εσένα, όταν μοιράζεσαι για πρώτη φορά κάτι από σένα, όταν ξαναμοιράζεσαι πάλι κάτι από σένα με κάποιον που είχατε χαθεί!!
goodbye
Και κάπως έτσι γεύτηκα το σε καλωσορίζω και το σε αποχαιρετώ! Κι αν αρχικά ύψωσα τείχη και κράτησα αποστάσεις να μην δεθώ, να μην πληγωθώ, τελικά τα όμορφα τείχη, τι όμορφα που καίγονται, τι όμορφα κατακρεμνήζονται!! Υπέροχα χαλάσματα, λυτρωτικά ερείπια!! Είδες πως στα φέρνει η ζωή;; 
Στα καλωσορίσματα, λοιπόν, και στους αποχαιρετισμούς που ξαναγίνονται καλωσορίσματα!! Στην δουλειά, στις φιλίες, στα όνειρα, στην ζωή!! Γιατί όλα είναι κύκλος, κι είναι κι Ανοιξιάτικος και made by Αλεξάνδρα!! ♥♥

19 σκέψεις σχετικά με το “Καλωσορίσματα-Αποχαιρετισμοί…

  1. Συγκινήθηκα… Και θυμήθηκα κάτι παρόμοιο που είχα ζήσει πριν δυο χρόνια περίπου.
    Περίεργες θα ήταν οι μέρες σου, Μαριλενάκι μου! Αλλά, αφού, τελείωσαν με υπέροχα χαλάσματα, χαμογελάμε!!!!

    Αχ, αυτά τα τείχη! Στο blogging με βοήθησες εσύ να τα ρίξω. Με την ευγένεια και την καλοσύνη σου στα μέηλ, με τον τρόπο που μου έδωσες πληροφορίες για το ντεκουπάζ, με την ανταλλαγή, στην οποία πήρα μέρος εξαιτίας σου και από την οποία εμπνεύστηκα από σένα!
    Ανοίχτηκα, τόλμησα μια πιο προσωπική επαφή κι όσο κι αν φοβόμουν, κατάφερα να γκρεμίσω τα τείχη και να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους!

    Την ώρα που βλέπεις τα υλικά, το μυαλό σου πηγαινοέρχεται σε ιδέες. Από τη στιγμή που τα πιάνεις στα χέρια σου, αρχίζουν και σου μιλάνε για τον παραλήπτη.
    Φέτος πρώτη φορά έφτιαξα πράγματα για ανθρώπους, μέχρι τώρα πειραματιζόμουν, κι αυτό ένιωσα.

    Τώρα πώς έγινε και μιλάω για μένα στη δική σου ανάρτηση;;;;
    Συγκινητικό και ξεχωριστό το δικό σου καλωσόρισμα, Μαριλένα μου. Έχει κι αυτό μια θέση στην καρδιά μου, μαζί με άλλες αναρτήσεις σου. Σε ευχαριστώ. Πολύ – πολύ. ♥♥♥

    Μου αρέσει!

  2. Υπέροχες σκέψεις δεμένες με «εικόνες» και συναισθήματα που αφήνει η θαυμάσια πέννα σου Μαριλένα μου! Τις μοιράζομαι και τις ασπάζομαι! Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο απόγευμα! Φιλάκια πολλά με μια ανθισμένη αγκαλιά! :)) ♥

    Μου αρέσει!

  3. Τελείωσες Μαρλέν μου ε;
    Εγώ έχω έναν μήνα ακόμα, αλλά σε νιώθω! 🙂
    Στο μεταξύ έχω κάνει κι εγώ τα δωράκια μου, από τις πρώτες μέρες και το Πάσχα έκανα και λαμπάδες…. είναι δέσιμο , πώς να το κάνουμε και στο τέλος πονάει ο αποχαιρετισμός!
    Καλή συνέχεια μάτια μου. Εύχομαι να βρεθεί κάτι άλλο στην πορεία!
    Φιλάκια πολλά!
    (είδα ότι με κάλεσες… να τα πούμε ένα από από τα επόμενα απογεύματα ♥ ναι;)

    Μου αρέσει!

  4. Πόσο αλήθεια όσα λες…και η αλήθεια σου έγινε δώρα που με αγάπη δόθηκαν!
    Ένα θα πω…πόσο τυχερό είναι το ταίρι σου, αλλά και όσοι αποχαιρέτισες με αγάπη!!
    Φιλιά πολλά Μαριλένα μου και καλό ξημέρωμα!

    Μου αρέσει!

  5. Και ο αποχαιρετισμός είναι δύσκολος Μαριλένα μου , όμως εσύ κρατάς μέσα σου όλα εκείνα που γεύτηκες στην κοινή σας ΄΄συμβίωση΄΄των μηνών που πέρασαν !! Σου εύχομαι να έχεις σύντομα νέα καλωσορίσματα !! Σε φιλώ με την αγάπη μου !!

    Μου αρέσει!

  6. Τι ωραια πραγματα ολα αυτα
    Να χαρειτε ολοι οσοι λαβατε μερος στην ανταλλαγη τα δωρακια σας
    Ειναι ωραιο να ερχεσαι πιο κοντα με τους συνανθρωπους σου με οποιον τροπο μπορεις
    Με τον τιτλο με ξεγελασες παντως και φοβηθηκα οτι θα αφησεις την μπλοκοσφαιρα
    ατιμουτσικο
    χιχιχιχι
    φιλακια πολλα

    Μου αρέσει!

  7. Στα καλωσορίσματα και στους αποχαιρετισμούς λοιπόν.. Πάντα θα υπάρχουν στιγμές που θα καταγράφονται μέσα μας ανεξίτηλα, η μνήμη όμως και η θύμηση, θα κάνουν την δουλειά τους, όπως εκείνες ξέρουν.. Ας πιούμε τώρα στην υγειά τών επόμενων, συμπεθερόνι μου γλυκό!. ❤❤

    Μου αρέσει!

  8. Μαριλένα μου, έτσι είναι, όλα κάνουν κύκλους. Κράτησε τις όμορφες στιγμές αυτών των 5 μηνών, κι εγώ θα σου ευχηθώ σύντομα να έχεις νέα καλωσορίσματα, και νέα, όμορφα ξεκινήματα.
    Το κείμενό σου με συγκίνησε, και όλο αυτό με την ανταλλαγή επίσης. Ήθελα πολύ να είμαι κι εγώ μαζί σας, αλλά ήξερα ότι δε θα μπορούσα να είμαι συνεπής κι έτσι αναγκάστηκα να κάνω πίσω.
    Φιλιά πολλά!

    Μου αρέσει!

  9. Πόσο όμορφα λόγια Μαριλένα μου !
    Αλήθεια πόσο λίγο χωρίζει ένα καλώς ήρθες από το εις το επανειδείν… ας είμαστε γεμάτοι από τις όμορφες κι αληθινές στιγμές που μοιραστήκαμε. Καλώς σε βρίσκω στο σπιτικό σου !
    Χρόνια πολλά !

    Μου αρέσει!

  10. Χαρμολύπη τα λόγια σου Μαριλένα μου. Ένας κύκλος που κλείνει κουβαλάει την οδύνη της ματαίωσης, μέχρι ν’ ανοίξει ο επόμενος. Γρήγορα να έρθει το νέο ξεκίνημα και πάντα να αντιμετωπίζεις τη ζωή μ’ αυτή την ωριμότητα σκέψης που σε διακρίνει!…

    Μου αρέσει!

  11. Μαριλένα μου, πολύ συγκινητικό το κείμενό σου!!!! Εύχομαι να έχεις σύντομα ένα νέο καλωσόρισμα που να σου προσφέρει πάλι ωραίες στιγμές!
    Το ξύλινο welcome με το βαζάκι είναι υπέροχο!!!!
    Φιλάκια πολλά και καλό ξημέρωμα!

    Μου αρέσει!

  12. Καλωσορίσματα και αποχωρισμοί είναι οι καταστάσεις που καταγράφουν μέσα μας κάποιες στιγμές της ζωής μας. Κι΄εσύ καλή μου Μαριλένα τα δίνεις τόσο όμορφα.
    Την αγάπη μου καλή μου και φιλιά.

    Μου αρέσει!

  13. Πόσο σε νιώθω, το ξέρεις. Το έχω βιώσει άλλες δύο φορές και σε ένα μήνα για τρίτη φορά. Ήδη από τώρα με πιάνει η συγκίνηση και έτσι όταν είμαι με τα παιδιά προσπαθώ να τα απολαμβάνω περισσότερο επειδή θα μου λείψουν πολύ!! Με τους συναδέλφους ήδη βγαίνουμε και εκτός δουλειάς κι έχουμε επαφή αλλά σίγουρα θα μας λείψει το καθημερινό που για πρώτη φορά όλοι βρήκαμε μία σχεδόν ιδανική εργασιακά ατμόσφαιρα.
    Πάμε για άλλα κοριτσάκι μου!Εύχομαι να βρεις γρήγορα κάτι καινούργιο..
    Καλό σαββατοκύριακο φιλάκια πολλά!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε