10 – 11 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Ξεblogάρισμα

 

Καλημέρα marilenaspotofartistas μου!! Η σημερινή ανάρτηση, που γίνεται μετ εμποδίων καθώς το διαδίκτυο έχει τα θέματά του, είναι ενημερωτική κι αφορά ιδιαίτερα τους φίλους που διαμένουν Αθήνα κι έχουν όρεξη να διαθέσουν λίγες ώρες από τον χρόνο τους αυτό το σ/κ που μας έρχεται!!

Ακούστε τώρα τι ωραίο πλάνο σας φτιάχνω!! 🙂 Παίρνετε α λα μπρατσέτα την οικογένεια, ή φίλους και γενικά αγαπημένους και πάτε μια ωραία βολτίτσα προς Μοναστηράκι – Θησείο μεριά το Σάββατο ή την Κυριακή!! Οτι ώρα θέλετε εσείς, πρωί θέτε; Πρωί!! Απόγευμα θέτε; Γιατί όχι!! Περιδιαβαίνετε τα ωραία σοκάκια, χαζεύετε τον κόσμο, τα μαγαζιά, φτιάχνετε έτσι κι ένα μουντ γιορτινό που υπάρχει στην ατμόσφαιρα και λίγο πριν αποφασίσετε να κάτσετε για να απολαύσετε το καφεδάκι σας και να μοιραστείτε τα νέα σας, ο δρόμος σας , σας βγάζει στο κτίριο που στεγάζεται ο σύλλογος Ελλήνων αρχαιολόγων!! Ερμού 134 παρακαλώ,στο Θησείο!!

Μα γιατί θα αναρωτηθείτε και πολύ εύλογα!! Μα γιατί ψωνίζοντας από το bazaar που χει στηθεί εκεί, με προσοχή και φροντίδα, κι αγοράζοντας τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα κι όχι μόνο πράγματα που χει φτιάξει με περισσή αγάπη ο κάθε δημιουργός που έτσι θέλησε να συνεισφέρει, συνεισφέρεις κι εσύ σε έναν ωραίο σκοπό, καθώς τα χρήματά σου από αυτές τις αγορές θα ανακουφίσουν τις φυλακισμένες μητέρες των φυλακών Ελαιώνα Θήβας καθώς και τα παιδάκια τους!!  

Παρακάτω αντιγράφω από το blog του ξεblogαρίσματος για περισσότερες πληροφορίες! Καλό σ/κ σας εύχομαι!! ❤

 

 

 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Ξεblogάρισμα
10 – 11 Δεκεμβρίου στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

To ξεblogάρισμα για ένατη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου, στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134), το Χριστουγεννιάτικο bazaar του, για την ενίσχυση των παιδιών, 0 έως 3 ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και των άπορων κρατουμένωνστις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Φέτος όπως και πέρσι και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, μέρος των εσόδων θα στηρίξει τις ανάγκες μιας οικογένειας προσφύγων

Το ξεblogάρισμα ξεκίνησε ως μια ομάδα από bloggers πριν από 9 χρόνια με σκοπό την βοήθεια και την υποστήριξη των παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας (πρώην Κορυδαλλού). Οι εθελοντές του ξεblogαρίσματος υλοποιούν έργα για την καλυτέρευση της ζωής στις φυλακές οργανώνουν αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης, διοργανώνουν εκδηλώσεις για την οικονομική υποστήριξη και την κάλυψη των άμεσων αναγκών των παιδιών και των άπορων, υποστηρίζουν εθελοντικές δράσεις μέσα στις φυλακές. Αυτή την χρονιά μέσα στο πλαίσιο των έργων για την καλυτέρευση της ζωής στις φυλακές διαμορφώθηκε και επιπλώθηκε ο χώρος για τα ελεύθερα παιδικά επισκεπτήρια. Το πλαίσιο υποστήριξης, μαζί με τα 10 περίπου παιδάκια περιλαμβάνει και τις 120 και πλέον άπορες φυλακισμένες γυναίκες. 

Στο μπαζάρ, θα βρείτε έργα τέχνης των κρατούμενων, χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια, τα «πατροπαράδοτα» τσίπουρα και ρακόμελά μας, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και κουλουράκια, λικέρ, πολλούς τίτλους βιβλίων καθώς και είδη ένδυσης και υπόδυσης από δεύτερο χέρι, είδη διακόσμησης, κοσμήματα και πολλά άλλα, σε πολύ χαμηλές τιμές.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην πολύ πετυχημένη κάθε χρόνο λαχειοφόρο μας, η οποία εξασφαλίζει άμεσα, πολλά δώρα – όπως διαμονή σε ξενώνες, προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, θεραπευτικές συνεδρίες, χειροποίητα κοσμήματα και καλλυντικά κ.ά. Στόχος μας είναι, με τα έσοδα της φετεινής λαχειοφόρου να οργανώσουμε και να προτείνουμε στη φυλακή, δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά και τις μητέρες. 

Επίσης θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις όπως: αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από την ομάδα «Υφάντρες των Παραμυθιών» την Κυριακή 11/12 στις 12 μ.μ.

Όπως σε κάθε μπαζάρ μας, θα συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια: πάνες, μωρομάντηλα, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια, τηλεκάρτες κ.ά.
……………..

 Χριστουγεννιάτικο Bazaar – Πληροφορίες:
Χώρος:
Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134 – Θησείο (δίπλα στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ)
Ωράριο:
Σάββατο 10/12/2016  11:00 έως 20:00
Κυριακή 11/12/2016  11:00 έως 19:00