Θεού ψίθυρος
του ανθρώπου λυτρωμός
δίχως σκιά Φως
Καλό μήνα να έχουμε όλοι αγαπημένοι μου φίλοι!!! Μετά από ένα καλοκαίρι που από ότι φαίνεται είχε αρκετά ψυχολογικά, μπαίνει επιτέλους σιγά σιγά το λατρεμένο φθινόπωρο, καθώς γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, ήμαστε τύποι που αγαπάμε την δροσίτσα και τα χρυσοκόκκινα χρώματά του!! Οπότε ακόμα και αν το καλοκαιράκι καλά κρατεί μέχρι Οκτώβρη, καλό αποκαλόκαιρο με ανυπομονησία για την δροσιά και τα καλούδια του φθινοπώρου!!
Επιστροφή λοιπόν αν και δεν έφυγα κι αυτό το καλοκαίρι, επιστροφή σε παλιές συνήθειες και καλή αρχή στις καινούριες!! Κάλλιο αργά παρά ποτέ, χρωστούσα αυτήν την ανάρτηση τουλάχιστον από αρχές Γενάρη, αλλά το πρώτο εξάμηνο του 2018 είχε τα θέματά του για μένα και ούτε όρεξη είχα ούτε διάθεση για οτιδήποτε δημιουργικό. Λυπάμαι που άφησα και κάποιες αναρτήσεις από την μυστική μας Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή, που έγιναν τότε, χωρίς να περάσω και να αφήσω ένα ευχαριστήριο σχόλιο για αποστολείς και παραλήπτες… Τύχαν διάφορα επαγγελματικά και θέματα υγείας που πια δεν έχει σημασία να τα αναφέρω, που με κράτησαν μακρυά από όλα.
Κι αυτό το χαϊκού που θυμάμαι ασθμαίνοντας γράφτηκε κι εστάλη στο Συμπόσιο της Αριστέας μας!! Ευχαριστώ πολύ πολύ για την ανάγνωση καθώς και την οικοδέσποινά μας για την φιλοξενία της!!
Πάντα σημασία έχει όσο κι αν πάνε στραβά τα πράγματα, όσο κι αν μας καταβάλλουν ψυχολογικά, όσο κι αν πέφτουμε να προσπαθούμε πάντα να σηκωνόμαστε. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται αρχικά, όσο χρόνο κι αν μας πάρει φτάνει να μην μένουμε αδρανείς, να μην βουλιάζουμε στις αρνητικές σκέψεις. Θα έρθουν και θα φύγουν όπως ήρθαν. Φτάνει να σταματάμε να τις ταϊζουμε. Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει να χορτάσει είχα διαβάσει σε έναν τοίχο!! Ας μην λοιπόν!!
Να στε όλοι καλά, καλό μήνα να έχουμε!!
Πωλ Βαλερύ: «Πάντα να ξαναρχίζεις.»
Καλησπέρα σου καλή μας φίλη. Καλώς όρισες και πάλι. Καλό υστεροκαλόκαιρο να ευχηθώ. Να είσαι καλά Μαριλένα μου, το κυριότερο. Φυσικά μας έλειψες και ευελπιστώ να σε βλέπουμε πλέον μόνιμα.
Καλές εμπνεύσεις για τον Σεπτέμβρη.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Να είσαι καλά Μαριλένα μου και καλό φθινόπωρο.
Κρατώ την τελευταία σου φράση.
Να μην το αφήνουμε να χορτάσει αυτό που μας τρώει .
Πολύ καλό.
Φιλάκια πολλά
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Δεν ξέρεις πόσο συνταυτίζομαι. Εγώ δεν αν δεν δροσίσει επίσημα δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Περιορίζομαι στα απαραίτητα. Αφού και μπάνια τώρα λέω να ξεκινήσω. Μουτς
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Θεού ψίθυρος!!!! Τι ωραια φραση!!! οπως όλο το χαΪκού σου Μαριλενα μου!!
Θα συμφωνήσω και εγώ απόλυτα όπως ειπε και η Ρενα με την τελευταία σου φραση. !!
Ας είναι ενα καινουργιο ξεκινημα αυτός ο μηνας σε ότι μπορουμε !!
Καλό σου Σεμπτεμβρη …να περνας ομορφα φιλακιααα!!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Καλό Σεπτέμβρη!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Καλησπέρα και καλη επιστροφή με εναν υπέροχο μηνα!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Μαζευόμαστε σιγά σιγά Μαριλένα μου . Καλο μήνα και καλο φθινόπωρο να έχεις !
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Καλό και φωτεινό μήνα Μαριλενάκι μου!
Δεν ταϊζουμε αρνητικές σκέψεις, δίκιο έχεις.
Ας κάνουμε παχύσαρκη μόνο την αισιοδοξία μας.
Φιλιά πολλά και καλώς όρισες πίσω, στα γνωστά μας στέκια 😉
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Μαριλενάκι μου, είμαστε εδώ για να κάνουμε μια αρχή και πάλι! Κι εύχομαι τα καλύτερα να μας περιμένουν στη γωνία! 😘
Καλό μήνα! Να δημιουργείς, να σε χαιρόμαστε! 💖
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Καλό Σεπτέμβρη, Μαριλένα μου. Λατρεμένο το χαϊκού σου. Πολλά φιλιά, φίλη μου.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Μαριλένα μου χαίρομαι που σε βλέπω εδώ. Εύχομαι ό,τι σε ταλαιπώρησε και σε κράτησε μακριά να είναι περαστικό.
Καλό φθινόπωρο λοιπόν και έξω μυρίζει η βροχή …
Καλή συνέχεια μάτια μου
Τα φιλιά μου
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Καλο μηνα και Καλο Φθινόπωρο Μαριλενα μου!
Υπεροχο το χαικου σου και ολα τα γραπτά σου κούκλα μου!
Θα τα λέμε συχνά !Καλη επιστροφή!Πολλά φιλάκια!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!