bazaar · decoupage · τεχνική παλαίωσης · φωτογραφίες · Χριστουγεννιάτικα · βιβλίο · καρδιά · καδράκια · μπουκάλια

Καλούδια για bazaar

Καλησπέρα σε όλους φίλοι μου!! Εύχομαι να στε όλοι καλά και να προετοιμάζεστε σιγά σιγά για τις γιορτινές μέρες!! Στρώσαμε τα χαλιά, κατεβάσαμε για τα καλά όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα και στολίσαμε λίγες γωνιές με Χριστουγεννιάτικες νότες για να αποκτήσει το σπίτι λίγη ατμόσφαιρα!! Δέντρο είναι αλήθεια και φέτος δεν στολίσαμε γιατί όποιος έχει γατί καταλαβαίνει ότι από Χριστουγεννιάτικο γίνεται καλοκαιρινό!! Τι δεν με πιστεύετε;; 😉 😋

 

Στα άλλα μας τα ωραία, όλες οι διευθύνσεις έχουν μοιραστεί στα μυστικά ταίρια – secret santas κι ήδη δωράκια έχουν αποσταλεί στον προορισμό τους και αρκετά είναι καθ οδόν για παραλαβή!! 🎅🎁

Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε την παραλαβή της Αλεξάνδρας από την Αννα και εδώ της Κικής από την Μία!! Εδώ είναι η παραλαβή της Μίας από την Μαρία Κανελλάκη!!

Ακόμα μια φορά νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την στήριξη και την αγάπη σας στην μυστική μας ανταλλαγή!! Ξέρω πόσο υπέροχα πλάσματα ήστε και παρόλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ο καθένας (ανεργίας, υγείας είτε δικής του είτε συγγενών του αγαπημένων, θέματα με την εργασία, τρεχάματα με τα παιδιά και το νοικοκυριό κ.ά.) εσείς νιώθετε την χαρά του να προσφέρετε απλόχερα και να χαρίσετε ζεστασιά και χαμόγελα σε κάποιον φίλο blogger!! Είμαι ευγνώμων για όλα και προς όλους τους φίλους!!   💗🍁

 

 

 

Κατά την περίοδο των γιορτών ξέρουμε πως γίνονται πολλά bazaar ώστε να ανακουφιστούν έστω και για λίγο οι ανάγκες συνανθρώπων μας!! Στα bazaar μπορούμε να βοηθήσουμε είτε αγοράζοντας τα προς πώληση αντικείμενα είτε προσφέροντας αντικείμενα!! Ή αν μπορούμε και τα δυο!! 

 

Πρόσφατα λοιπόν μας προέτρεψε η Αλεξάνδρα να ξαναθυμηθούμε την αλληλεγγύη έμπρακτα!! Αυτή την φορά η αλληλεγγύη είναι σχολειό όπως μας αναφέρει πολύ αναλυτικά στο blog της από το οποίο κι αντιγράφω:

 

 

 

Ελάτε να βάλουμε θεμέλια! 
9 και 10 του Δεκέμβρη,
Σάββατο και Κυριακή από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Παζάρι αλληλεγγύης για την ενίσχυση της δράσης των δασκάλων και των παιδιών του σχολείου.

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα και βιβλία: στείλτε μας για να τα διαθέσουμε ή ελάτε να αγοράσετε! 

Πληροφορίες:
womaninblog@gmail.com
Η αλληλεγγύη είναι σχολειό!
Κάθε φορά φορά που χτυπάει το καμπανάκι της βαρβαρότητας, μαζευόμαστε και δίνουμε όρκο μηδενικής ανοχής.
Μπαίνουμε στις καρδιές κι ακούμε προσεχτικά για να μάθουμε να χτίζουμε.
Γεωγραφία: τα παιδιά μάς ταξιδεύουν στον κόσμο τους.
Ιστορία: οι μεγαλύτεροι μάς διηγούνται την εμπειρία τους από κάθε προσπάθεια αντίστασης.
Γλώσσα: σβήνουμε από το λεξιλόγιό μας τη λέξη φιλανθρωπία και γράφουμε με χρωματιστά μολύβια τη λέξη αλληλεγγύη.
Μαθηματικά: μετράμε τα βάσανα, τα διαιρούμε… μεταξύ μας και προσπαθούμε να καταλήξουμε στο μικρότερο δυνατό πηλίκο.
Καλλιτεχνικά: αντέχουμε να ζωγραφίσουμε μετά το σχόλασμα από στο συσκευαστήριο;
Γυμναστική: ψάχνουμε δουλειά με τους άνεργους.
Ετοίμασα λίγα πράγματα για το bazaar με decoupage και φουλ της παλαίωσης shabby, μπουκάλια, καδράκια και κάποια βιβλία!!
Επίσης λίγα ξύλινα καδράκια με decoupage και παλαίωση shabby για το bazaar που ετοιμάζει η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στις 17 Δεκέμβρη στο Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια στο Παγκράτι (Μάρκου Μουσούρου 89 και Στίλπωνος 33), για την δράση της οποίας θα σας μιλήσω με εκτενή αναφορά σε επόμενη ανάρτηση!!

Τα Κέντρα Ημέρας Alzheimer Αθηνών λειτουργούν ως μονάδες ημερήσιας θεραπευτικής φροντίδας ασθενών με Αλτσχάιμερ και άλλες συναφείς διαταραχές. Στόχος είναι η οργάνωση και η εφαρμογή ομαδικών και ατομικών θεραπευτικών προγραμμάτων, που διαμορφώνονται πάντα ανάλογα με το στάδιο της νόσου κάθε ασθενή. Μετά από κλινική εξέταση από νευρολόγο ή ψυχίατρο του Κέντρου, νευροψυχολογική εκτίμηση από ψυχολόγο και αξιολόγηση κοινωνικού ιστορικού, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα εντάσσονται σε ομάδες ανάλογα με τον βαθμό δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Στις ομάδες εφαρμόζονται θεραπευτικά προγράμματα που παράλληλα με τη φαρμακευτική αγωγή, έχουν στόχο τη νοητική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, και την κινητοποίηση και διατήρηση των δεξιοτήτων και των επικοινωνιακών ικανοτήτων τους για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.Παράλληλα δίνεται έμφαση στην πρόληψη, πληροφόρηση, εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών των ασθενών και στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα σχετικά με την άνοια.

 

Όλες οι παροχές των Κέντρων Ημέρας είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα στα Κέντρα Ημέρας περιλαμβάνει:

  • Ιατρείο μνήμης
  • Θεραπείες ενδυνάμωσης νοητικών λειτουργιών (μνήμης, προσοχής, λόγου κ.α.)
  • Ατομική και ομαδική δημιουργική απασχόληση
  • Προγράμματα γυμναστικής
  • Άλλες ειδικές θεραπείες (θεραπείες τέχνης, θεραπεία δια αναμνήσεων, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, κ.ά.) (πηγή)
Καλή επιτυχία σε όλα!!!
Να στε όλοι καλά και να περνάτε όμορφα ότι κάνετε!! Σας φιλώ!! 😘💖

15 σκέψεις σχετικά με το “Καλούδια για bazaar

  1. Τι υπέροχα όλα! Και για ΙΕΡΟ σκοπό! Μπράβο Μαριλένα μου να σαι καλά.
    Έστειλα και εγώ στο μπαζάρ της Αλεξάνδρας τα δικά μου και εύχομαι να ειναι καλοπούλητα.
    Σ’ευχαριστώ επ’ ευκαιρία για τα χαμόγελα που μας χαρίζεις εξαιτίας του μυστικού Αι Βασίλη σου. Να σαι καλά
    Και του χρόνου πάντα με υγεία
    Φιλιά πολλά

    Μου αρέσει!

  2. Δεν υπαρχει ωραιότερη χαρα απο του να προσφέρεις .. Μαριλενα μου εστω και κατι μικρό… μακαρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσοτερα για όλους φιλη μου ..ειναι ωραιο αυτό που γινεται στην γειτονια που η καθε μία και κάπου προσφερει την αγαπη της.. υπαρχουν τοσες πολλες αναγκες γύρω μας…. και εσύ έκανες πολύ ωραια πραγματα γι το παζαρι αυτο .. καλη συνέχεια σε οτι κανεις να εισαι καλα Μαριλενα μου.. φιλάκια αγάπης ❤

    Μου αρέσει!

  3. Μαριλένα μου ούτε τα καλοκαιρινά έχω μαζέψει όλα, ούτε χαλιά έχω βάλει , ούτε δέντρο βεβαίως έχω στολίσει !! Ε και;; Χαίρομαι πολύ για τις συμμετοχές σου στα παζάρια με όμορφες δημιουργίες και είναι διπλή χαρά να προσφέρεις γιατί παντού υπάρχουν ανάγκες!!
    Να είσαι καλά , καλή συνέχεια . Μεγάλη αγκαλιά!!!

    Μου αρέσει!

  4. Τι ωραία πραγματάκια έφτιαξες,Μαριλένα μου!!!! Εύχομαι καλή επιτυχία στα μπαζάρ!
    Θαύμασα τα υπέροχα δωράκια που άρχισαν να φτάνουν στις παραλήπτριες από τους μυστικούς Αγιοβασίληδες! Νά’σαι καλά που μας έβαλες πάλι σ’αυτή την γιορτινή ατμόσφαιρα!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    Μου αρέσει!

  5. Αχ, αυτά τα παραμυθένια καδράκια! Έχω κι εγώ ένα δικό σου στο δωμάτιό μου και η… κοπελιά έχει γίνει η καλύτερή μου φίλη!
    Με όλα αυτά που κάνουμε μου αρέσει πιο πολύ που μαθαίνουμε δράσεις ανθρώπων, συστήνουμε προσπάθειες!
    Η συγκεκριμένη νόσος είναι πολύ απαιτητική, δύσκολη… και για τους ασθενείς και για τους συγγενείς… Μπήκα στο site και είδα τι δουλειά κάνουν, όμως δεν βρήκα πουθενά το παζάρι.
    Σε ευχαριστώ πολύ – πολύ για όλα! ♥♥♥
    Και οι λίγες χριστουγεννιάτικες πινελιές μας φτιάχνουν τη διάθεση. Και του χρόνου, Μαριλενάκι μου! Ακόμα γελάω με τη γάτα στο δέντρο!!!!
    Φιλιά γιορτινά! ♥♥♥ Καλές γιορτές να έχουμε! Και να γλυκάνουμε λίγο την πίκρα των συνανθρώπων μας που βασανίζονται.

    Μου αρέσει!

  6. Καλησπέρα λατρεμένη μου Μαριλενα!!
    Πόσο όμορφα τα κάδρα και σου ,τα μπουκάλια σου και οι υπέροχες vintage καρδούλες σου!!Με ξετρελαναν οι γιορτινές δημιουργίες σου!!Αλλα η γατούλα στο δέντρο,όλα τα λεφτά χα χααα!!!
    Μπραβο για την προσφορά σου !Να εισαι καλα να προσφέρεις κούκλα μου!!
    Πολλα φιλακια!! 🎅🏻🎄⛄️❄️

    Μου αρέσει!

  7. Καλησπέρα σου Μαριλένα. Όμορφες στιγμές, ανθρώπινες, γεμάτες αλληλεγγύη. Πολύ όμορφα τα δημιουργήματά σου, η προσφορά σου, τα συναισθήματά σου.
    Η Γάτα στο δέντρο δεν παίζεται μιλάμε χαχαχαχαχχα.
    Πάντα τέτοια κορίτσι μου.

    Μου αρέσει!

  8. Και του χρόνου Μαριλένα μου να είσαι καλά να ξαναστολισεις το δέντρο σου με το όμορφο γατάκι σου για βοηθό. Για τα έργα σου τι να πω ,γεμάτα ρομαντισμό και αγάπη. Να είσαι καλά!

    Μου αρέσει!

  9. Kαλή επιτυχία σ’ όλα τα παζάρια Μαριλένα μου! Αν κατηφορίσεις στο Ξεμπλογκάρισμα μπορεί και να ιδωθούμε. Συγχαρητήρια για τις υπέροχες προσφορές σου ღ ♥

    Μου αρέσει!

  10. Η γάτα είναι στολίδι από μόνη της!!! Δεν μπορείς να το αρνηθείς!
    Η κολλητή μου έχει γάτα και κάθε πέντε λεπτά ξαναφτιάχνει το δέντρο! χαχα!
    Πάρα πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου!
    Καλή επιτυχία στα μπαζάρ!!
    Φιλιά πολλά!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε