ταινία

Ένας ήρως με παντούφλες

Η ταινία αφηγείται τη ζωή ενός ένδοξου στρατηγού (Βασίλης Λογοθετίδης), που παρά τους αγώνες και τις θυσίες του, στο έθνος, ζει φτωχικά με την οικογένειά του. Το κυρίως μέρος της ταινίας εξιστορεί ότι μετά από τόσους αγώνες, τελικά το έθνος τον επαινεί, αφιερώνοντάς του, ένα άγαλμα στην πλατεία, που βρίσκεται έξω από το σπίτι του.

Συζητώντας με το γλύπτη, ο στρατηγός μαθαίνει το ποιον του Απόστολου, του ξαδέλφου του, ο οποίος έδωσε 5 χιλιάδες δραχμές στον γλύπτη ενώ τον έβαλε να υπογράψει για 20 χιλιάδες. Η δραματικότητα αμβλύνεται όταν η κόρη του παθαίνει σοκ μετά από την τελευταία συνάντηση με τον αρραβωνιαστικό της. Ο στρατηγός βάζει τα πράγματα στη θέση τους: λέει στον ξάδελφο του ότι δε θέλει καμία βοήθεια με ό,τι έχει συμβεί στην κόρη του και κατόπιν τον διώχνει κακήν κακώς. Το ίδιο πράττει με τον Κώστα, τον πρώην αρραβωνιαστικό, που ήρθε να απολογηθεί. Στη συνέχεια διώχνει τις δύο γυναίκες που ήρθαν να πάρουν το σπαθί του το οποίο είχε κανονίσει ο ίδιος να δώσει σε Μουσείο, αλλά άλλαξε γνώμη όταν έμαθε γιατί τον «τίμησε» το έθνος. Η ταινία τελειώνει με το στρατηγό να μιλάει στο άγαλμά του και ζητώντας του έναν προβολέα, αφού στο σπίτι τους έχουν κόψει το ρεύμα. (πηγή)

Σκέφτηκα ότι λόγω των ημερών ταιριάζει κουτί το βιντεάκι.. Ειδικά τα τελευταία 5 λεπτά… Παρακαλώ αφιερώστε 15 λεπτά κι αφουγκραστείτε το…

10 σκέψεις σχετικά με το “Ένας ήρως με παντούφλες

 1. Να σου πω αγαπητή μου φίλη ότι στην ταινία αυτή έχω έργαστεί σαν βοηθός σκηνοθέτη του Αλέκου Σακελλάριου ο οποίος υπήρξε και ο δάσκαλός μου στην σχολή την οποία εφοίτητα,
  Ήταν μια ταινία που άφησε τα σημάδια της πάνω στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.
  Όλοι οι ηθοποιοί ήσαν υπέροχοι.
  Νάσαι καλά

  Μου αρέσει!

 2. Μαριλένα,μόλις παρέλαβες ένα βραβείο το liebster,που σημαίνει αγαπημένο γιατί θεωρώ ότι το blog σου έχει πολλές δυνατότητες…αν θέλεις να μάθεις πληρφ μπορείς να επισκεφτείς το blog μου για να τις διαβάσεις.Για το post σου έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο Λογοθετίδη και την ταινία αυτή την έχω δεί αρκετές φορές!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s